Klubbens historie

Aarhus 1900 fodbold

Midt i bydelen Langenæs finder du Langenæsparken, hvor vi har det til huse. Vores klubhus Fort Langenæs ligner ikke af meget, men det er epicenteret for masser af fodbold, fællesskab og fest. 

 Aarhus 1900 fodbold er en del af Aarhus største idrætsforening Aarhus 1900, som blev etableret ved stiftende generalforsamling d. 1. juli 1900. Aarhus 1900 var og er en foregangsforening, hvor der altid har været plads til alle.  


Det siges, at nogen af de første idrætsgrene, som foreningen repræsenterede, var atletik, gymnastik, cricket, fodbold og svømning. 


Usikkerheden hænger sammen med, at etableringen skete i idrættens opstart, og der derfor ikke er nogen helt sikre notater. Man har dog fundet nogle notater om Aarhus 1900 Gymnastik, som ret hurtigt blev toneangivende i det jyske og som årene gik, kom der flere og flere notater og mange af dem beretter om både jyske- og danske mesterskaber. For alle afdelinger gælder, at der jævnt fordelt over årene, er kommet beretninger om danske-, jysk- og kredsmesterskaber. Aarhus 1900 har også gennem tiderne haft deltagere ved De Olympiske Lege – første gang London 1908.Billede

Der er i øjeblikket intet billede tilgængeligt